Spennende kappleik på lørdag

Det blir spennende kniving om gjeve vandrepremier når Oslokappleiken 2012 arrangeres lørdag 27. oktober. Fire lag kjemper om å vinne vandrepremien i lagdans til odel og eie. Både Valdreslaget, Hallinglaget, Numedalslaget og Østerdølenes folkedanslag har to napp i premien. Den av disse som drar av gårde med seieren i år får premien til odel og eie.

 

Oslokappleiken er lokalkappleiken for Oslo, men det møter opp deltakere fra hele østlandsområdet. Kappleik er den vanlige konkurranseformen innen norsk folkemusikk. Det tevles i de tradisjonelle klassene for spel, dans og vokal folkemusikk. Nytt av året er at alle former for samspel i grupper tevler samlet i åpen klasse.

Før selve kappleiken er det sjokoladekappleik som er et uformelt arrangement der barn som driver med folkemusikk kan delta. I stedet for poeng deler dommerne ut sjokolade. Dette er god trening i å opptre, og målet er å få så mange barn som mulig fram på scenen.

Kappleiken foregår i Nordahl Bruns gate 22 og er et samarbeid mellom Laget for Folkemusikk og Bygdelagssamskipnaden. Sjokoladekappleiken starter klokken 10.00 og den vanlige kappleiken starter klokken 12.00. Etter kappleiken blir det kappleiksfest som er den store sosiale arenaen med dansespel og premieutdeling fra kappleiken.

Hilsen Laget for Folkemusikk