Stor folkemusikkhelg og Oslokappleik 19.november 2016

17.-20. november 2016 arrangeres det ei stor folkemusikk- og folkedanshelg i Oslo. Det blir både FolkeLarm, Oslokappleik og Meisterkonsert i Operaen. Sett av helga allerede nå!


meisterkonsert.jpg

Foto: Ingvil Skeie Ljones

Dennes store folkemusikkhelga er et samarbeid mellom Riksscenen, Laget for Folkemusikk og FolkOrg. 

I 2014 var første året vinnere fra Landskappleiken og Landsfestivalen ble invitert til å delta på ei storslått forestilling i Operaen. Det var stor suksess og sammen med Oslokappleik, dansefester og flere konserter på Riksscenen ble det ei kjempehelg. I 2016 gjentas suksessen, samtidig som helga utvides til et enda større arragement.

Bransjetreffet for folke- og verdensmusikk, FolkeLarm, vil foregå på Riksscenen torsdag 17. til lørdag 19.november. Her blir det seminarer og showcasekonserter både dagtid og kveldstid. Les mer om FolkeLarm her: http://www.folkelarm.no/.

Lørdag 19. november arrangeres Oslokappleiken, også i Riksscenens lokaler. Her tevles det i dans, spel og kveding. Selv om kappleiken er en lokalkappleik er deltakere fra hele landet selvsagt velkomne til å delta. Det blir kun forhåndspåmelding og påmeldinga åpner høsten 2016. Mer informasjon om Oslokappleiken kommer her og på Laget for Folkemusikk sin Facebookside: https://www.facebook.com/lagetforfolkemusikk/?fref=ts.

Søndag 20.november avsluttes helga med et utvalg av vinnere fra ulike klasser på Landskappleiken og Landsfestivalen i ei festforestilling i Operaen. Her blir det også utdeling av priser til årets folkemusiker, årets folkemusikkarrangør, årets lokallag og FolkeLarm-prisen. 
Billetter til Meisterkonserten i Operaen er allerede lagt ut for salg her: http://operaen.no/Forestillinger/meisterkonserten-2016/. Det blir bare ei forestilling så det kan være lurt å skaffe seg billetter allerede i dag.

Hvem som skal opptre i Operaen får vi ikke vite før sommerens kappleik og festival er overstått og vinnerne kåret. Her kan du lese om hvilke klasser som blir invitert til Operaen: http://folkorg.no/meisterkonsert-operaen-2016/.

 

For spørsmål angående FolkeLarm eller Meisterkonserten ta kontakt med FolkOrg: post@folkorg.no
For spørsmål angående Oslokappleiken ta kontakt med kappleikssjef Solveig Brekke Hauknes: solveig.hauknes@gmail.com

 

Vi ønsker velkommen til ei storslått feiring og helg i Oslo i november og håper at mange tar turen. Bor du ikke i Oslo kan det være lurt å bestille seg overnatting allerede nå.

Velkommen og god sommer!

2016-06-21 Lene Furuli